Bank Paper Line Graphs

Line Graphs

 

Directions (Q. Nos. 1 to 5) Study the following graph carefully and answer the questions given below.

1. What was the average profit earned by all the three companies in the year 2008?

(1)   Rs 300 crore

(2)   Rs 400 crore

(3)   Rs 350 crore

(4)   Rs 520 crore

(5)   None of these

Answer: (2)

2. In which of the following years was the difference between the profits earned by company B and company A the minimum?

(1)   2003

(2)   2004

(3)   2005

(4)   2008

(5)   None of these

Answer: (5)

3. In which of the following years was the total profit earned by all three companies together the highest?

(1)   2004

(2)   2007

(3)   2008

(4)   2009

(5)   None of these

Answer: (4)

4. What was the approximate percentage increase in the profit earned by company A from 2006 to 2007?

(1)   36

(2)   24

(3)   40

(4)   20

(5)   54

Answer: (1)

5. What was the difference between the profit earned by company A in 2004 and the profit earned by company C in 2009?

(1)   Rs 50 crore

(2)   Rs 1 crore

(3)   Rs 100 crore

(4)   Rs 200 crore

(5)   None of the above

Answer: (3)

Directions (Q. Nos. 6 to 10) Study the following graph carefully to answer these questions

6. The percentage rise in exports from the previous year was the maximum during which year for company B?

(1)   2005

(2)   2004

(3)   2006

(4)   2008

(5)   None of the above

Answer: (2)

7. What is the ratio of total exports of the three companies in 2003 to that in 2006?

(1)   41 : 29

(2)   51 : 29

(3)   29 : 51

(4)   29: 41

(5)   None of these

Answer: (4)

8. What are the average exports of company B for all the years? (in thousand tonne rounded off to two digits after decimal)

(1)   766.67

(2)   667.14

(3)   657.14

(4)   756.57

(5)   None of the above

Answer: (3)

9. Total exports of company A for all the years is approximately what per cent of the total exports of company B for all the years?

(1)   75

(2)   128

(3)   139

(4)   68

(5)   72

Answer: (5)

10. What is the per cent increase in the exports of company C from 2004 to 2008?

(1)   50

(2)   33.33

(3)   150

(4)   133.33

(5)   None of these

Answer: (1)

Directions (Q. Nos. 11 to 15) Study the following graph carefully and answer the questions below it.

11. What is the average number of students (males and females) passed out from all the colleges together?

(1)   38000

(2)   48000

(3)   42000

(4)   51000

(5)   None of the above

Answer: (3)

12. The number of females passed out from college C is approximately what per cent of the total number of females passed out from all the colleges together?

(1)   28

(2)   30

(3)   36

(4)   25

(5)   40

Answer: (2)

13. What is the difference between the total number of students passing out from college A and the total number of students passing out from college E?

(1)   20500

(2)   21000

(3)   10500

(4)   10000

(5)   None of the above

Answer: (5)

14. What is the ratio of the total number of males to the total number of females passed out from all the colleges together?

(1)   19 : 23

(2)   18 : 25

(3)   23 : 19

(4)   25 : 18

(5)   None of the above

Answer: (1)

15. The number of males passing out from colleges A and B together is what per cent of the number of females passing out from colleges C and D together?

(1)   45

(2)   40

(3)   35

(4)   50

(5)   None of the above

Answer: (4)

Directions (Q. Nos. 16 to 20) Study the following graph carefully and answer the questions given below.

16. What is the difference between the total constructions (constructed, demolished and redeveloped) in city Q and city T?

(1)   125

(2)   180

(3)   175

(4)   200

(5)   None of the above

Answer: (3)

17. What is the average number of buildings demolished across the cities?

(1)   100

(2)   125

(3)   132

(4)   115

(5)   None of the above

Answer: (2)

18. The total number of buildings constructed across the cities is approximately what per cent of the total number of buildings redeveloped across the cities?

(1)   73

(2)   74

(3)   88

(4)   79

(5)   85

Answer: (4)

19. What is the approximate average number of constructions (constructions, demolished and redeveloped) in the city R?

(1)   156

(2)   222

(3)   198

(4)   216

(5)   208

Answer: (5)

20. What is the ratio of the number of buildings demolished in city T to the number of buildings redeveloped in city P?

(1)   7 : 12

(2)   3 : 5

(3)   2 : 3

(4)   1 : 2

(5)   None of the above

Answer: (1)

Directions (Q. Nos. 21 to 25) Study the following graph carefully to answer the questions :

21. The number of candidates appearing for CEET from town B is approximately what per cent of the number of candidates appearing for CEET from town E?

(1)   81

(2)   112

(3)   144

(4)   69

(5)   97

Answer: (3)

22. The number of candidates appearing for CEET from town C is what per cent of the total number of candidates appearing for CEET from all the towns together? (Rounded off to two digits after decimal)

(1)   11.57

(2)   17.43

(3)   20.31

(4)   14.49

(5)   None of the above

Answer: (4)

23. What is the average number of candidates appearing for CEET from all the towns together?

(1)   2995000

(2)   2515000

(3)   2755000

(4)   2695000

(5)   2875000

Answer: (5)

24. What is the ratio of the number of candidates appearing for the CEET from town A to town F?

(1)   11 : 12

(2)   13 : 11

(3)   12 : 11

(4)   11 : 13

(5)   None of these

Answer: (1)

25. What is the ratio of the number of students appearing for the CEET from towns A, B and C together to the number of students appearing for the CEET from towns D, E and F together?

(1)   33 : 35

(2)   34 : 35

(3)   35 : 37

(4)   35 : 36

(5)   None of these

Answer: (2)

Directions (Q. Nos. 26 to 30) Study the following graph carefully and answer the questions given below.

26. What is the average number of unit sold over the years?

(1)   440000000

(2)   4400000

(3)   440000

(4)   44000000

(5)   None of these

Answer: (4)

27. What is the ratio of the difference between the number of units manufactured and sold in the year 2005 to the difference between the number of units manufactured and sold in year 2006?

(1)   2 : 3

(2)   1 : 2

(3)   1 : 4

(4)   3 : 5

(5)   None of these

Answer: (3)

28. What is the ratio of the number of units manufactured in the year 2003 to the number of units manufactured in the year 2007?

(1)   7 : 11

(2)   9 : 14

(3)   7 : 9

(4)   9 : 11

(5)   None of these

Answer: (2)

29. What is the approximate per cent increase in the number of units sold in the year 2007 from the previous year?

(1)   190

(2)   70

(3)   60

(4)   95

(5)   117

Answer: (5)

30. What is the difference between the number of units manufactured and the number of units sold over the years?

(1)   50000000

(2)   5000000

(3)   500000000

(4)   500000

(5)   None of these

Answer: (1)

Latest Govt Job & Exam Updates:

View Full List ...