Bank Paper Mixed Graphs

Mixed Graphs

 

Directions (Q. Nos. 1 to 5) Study the following information carefully to answer these questions.

1. What is the ratio of male employees in administration to those in printing departments?

(1)   7 : 4

(2)   4 : 7

(3)   3 : 4

(4)   7 : 3

(5)   None of these

Answer: (1)

2. What is the difference between the total number of employees in IT and that in operations department?

(1)   75

(2)   150

(3)   100

(4)   50

(5)   None of these

Answer: (3)

3. What is the ratio of the total number of males in HR and marketing to the total number of females in these two departments?

(1)   13 : 15

(2)   15 : 13

(3)   13 : 17

(4)   17 : 14

(5)   None of these

Answer: (4)

4. How many female employees are there in the HR department?

(1)   250

(2)   120

(3)   125

(4)   150

(5)   None of these

Answer: (4)

5. What is the difference between the numbers of male and female employees in logistics department?

(1)   50

(2)   25

(3)   75

(4)   100

(5)   None of these

Answer: (2)

Directions (Q. Nos. 6 to 10) Study the information in the following pie-charts to answer the these questions.

6. How many females are working in Scale II?

(1)   144

(2)   81

(3)   96

(4)   138

(5)   None of these

Answer: (2)

7. What is the ratio to male to female employees working in Scale V?

(1)   7 : 8

(2)   2 : 1

(3)   8 : 7

(4)   1 : 2

(5)   None of these

Answer: (3)

8. What is the total number of female employees working in Scale III and IV together?

(1)   219

(2)   157

(3)   162

(4)   285

(5)   None of these

Answer: (1)

9. The number of male employees working in Scale VI is what per cent of the total number of employees in that scale? (Rounded off to the nearest integer)

(1)   35

(2)   46

(3)   44

(4)   34

(5)   None of these

Answer: (4)

10. What is the ratio of the female employees in Scale VI to the male employees in Scale I?

(1)   32 : 23

(2)   22 : 33

(3)   12 : 23

(4)   23 : 12

(5)   None of these

Answer: (5)

Directions (Q. Nos. 11 to 15) Study the following pi-charts carefully to answer the questions that follow.

11. What is the total number of boys enrolled in Management and IT together?

(1)   1050

(2)   810

(3)   1120

(4)   980

(5)   None of these

Answer: (2)

12. What is the ratio of the number of girls enrolled in Arts to the number of boys enrolled in Science?

(1)   14 : 23

(2)   2 : 3

(3)   114: 121

(4)   53 : 65

(5)   None of these

Answer: (3)

13. What is the total number of girls enrolled in Science and Commerce together?

(1)   450

(2)   495

(3)   345

(4)   480

(5)   None of these

Answer: (4)

14. If 20% of the girls enrolled in Science change their stream to Management then what will be the new number of Management students altogether?

(1)   593

(2)   733

(3)   453

(4)   1003

(5)   None of these

Answer: (1)

15. The number of girls enrolled in Arts, Science and Commerce forms what per cent of total number of students in the college?

(1)   25

(2)   40

(3)   60

(4)   75

(5)   None of these

Answer: (5)

Directions (Q. Nos. 16 to 20) Study the following pie-charts carefully and answer the questions given below.

16. Mango is the favourite fruit of 50% of the people from village C. People having their favourite fruit as mango from village C approximately what per cent of the people having their favourite fruit as mango from all the villages together?

(1)   48

(2)   53

(3)   61

(4)   57

(5)   45

Answer: (4)

17. 20% of the people from village D have banana as their favourite fruit and 12% of the people from the same village have guava as their favourite fruit. How many people from that village like other fruits?

(1)   764

(2)   896

(3)   874

(4)   968

(5)   None of these

Answer: (5)

18. How many people in all have custard as their favourite fruit?

(1)   850

(2)   864

(3)   870

(4)   812

(5)   None of these

Answer: (3)

19. 50% of the people from village B have banana as their favourite fruit. How many people from other villages have the same favourite fruit?

(1)   1160

(2)   551

(3)   1020

(4)   609

(5)   None of these

Answer: (2)

20.  What is the total number of people having their favourite fruit as apple and grapes together?

(1)   1334

(2)   1286

(3)   1300

(4)   1420

(5)   None of these

Answer: (1)

Latest Govt Job & Exam Updates:

View Full List ...