Bank Paper Probability

Probability

1. A basket contains three blue and four red balls. If three balls are drawn at random from the basket, what is the probability that all the three are either blue or red ?

(1)   1

(2)   1/7

(3)   3/14

(4)   3/28

(5)   None of these

Answer: (1)

Directions (Q. Nos. 2 to 3) Study the information carefully to answer the question that follow

A basket contains 3 blue, 2 green and 5 red balls.

2. If three balls are picked at random, What is the probability that at least one is red ?

(1)   1/2

(2)   7/12

(3)   11/12

(4)   1/5

(5)   None of these

Answer: (3)

3. If four balls are picked at random, what is the probability that wo are green and two are blue ?

(1)   1/18

(2)   1/70

(3)   3/5

(4)   1/2

(5)   None of these

Answer: (2)

Directions (Q. Nos. 4 to 6) Study the information and answer the questions that follow.

A basket contains 3 red balls 5 blue balls and 2 green balls.

4. If three balls are drawn at random, what is the probability that none is blue ?

(1)   1/6

(2)   1/12

(3)   1/5

(4)   3/10

(5)   None of these

Answer: (2)

5. If four balls are drawn at random, what is the probability that atleast one is green ?

(1)   2/3

(2)   1/2

(3)   1/3

(4)   2/5

(5)   None of these

Answer: (1)

6. If two balls are drawn at random, what is the probability that both are red ?

(1)   1/5

(2)   3/10

(3)   3/5

(4)   1/15

(5)   None of these

Answer: (4)

Directions (Q. Nos. 7 to 8) A box contains 8 red, 16 blue, 4 yellow and 12 black balls.

7. One ball is picked up randomly. What is the probability that is not blue ?

(1)   0.24

(2)   0.8

(3)   0.3

(4)   0.5

(5)   None of these

Answer: (5)

8.Two balls are picked up randomly. What is the chance that both are red ?

(1)  

(2)  

(3) 

(4) 

(5)   None of these

Answer: (4)

Directions (Q. Nos. 9 to 11) A basket contains 3 blue, 5 black and 3 red balls.

9. If two balls are drawn at random, what is the probability that none of them is blue ?

(1)   21/55

(2)   3/55

(3)   28/55

(4)   9/11

(5)   None of these

Answer: (3)

10. If 2 balls are drawn at random, what is the probability that one is black and one is red ?

(1)   2/11

(2)   8/11

(3)   9/11

(4)   3/11

(5)   None of these

Answer: (4)

11. If 3 balls are drawn at random, what is the probability that all are black ?

(1)   2/33

(2)   1/11

(3)   3/11

(4)   8/33

(5)   None of these

Answer: (1)

Latest Govt Job & Exam Updates:

View Full List ...