MS Excel Question Answer MCQ Set – 10

1. You want to set such that when you type Baishakh and drag the fill handle, Excel should produce Jestha, Aashadh and so on. What will you set to effect that?

A) Custom List  B) Auto Fill Options  C) Fill Across Worksheet  D) Fill Series

Answer: A) Custom List

2. Which of the cell pointer indicate that you can move the content to other cell?

A) Doctor’s symbol (Big Plus)                              B) small thin plus icon
C) Mouse Pointer with anchor at the tip             D) None of above

Answer: C) Mouse Pointer with anchor at the tip

3. Paste Special allows some operation while you paste to new cell. Which of the following operation is valid?

A) Square           B) Percentage     C) Goal Seek    D) Divide

Answer: D) Divide

4. What is the short cut key to replace a data with another in sheet?

A) Ctrl + R             B) Ctrl + Shift + R          C) Ctrl + H             D) Ctrl + F

Answer: C) Ctrl + H

5. Special category of Number tab in Format Cells dialog box can be used to apply formats like

A) Zip Code   B) Phone Number   C) Both of above   D) None of above

Answer: C) Both of above

6. Which of the following is invalid statement?

A) Sheet tabs can be colored
B) Some picture can be applied as a background of a sheet
C) You can set the column width automatically fit the amount of text
D) The width of a row and be specified manually or fit automatically

Answer: D) The width of a row and be specified manually or fit automatically

7. You can set Excel in Automatic or Manual calculation mode. If it is in manual mode which key you will press to update the formula values?

A) F9                  B) F5                  C) F8                     D) F11

Answer: A) F9

8. The default font used in Excel is

A) Arial    B) Algerial     C) Times New Roman          D) Preeti

Answer: A) Arial

9.you can use the formula palette to

A.format cells containing numbers

B.create and edit formulas containing functions

C. entered assumptions data                  D. copy a range of cells

Answer: B. create and edit formulas containing functions

10. To create an interactive Pivot Table for the web, you use a Microsoft Office Web component called

a. HTML     b. Pivot Table Field List      c. Pivot Table List   d. Pivot Table Report

Answer: d. Pivot Table Report

11. How many sheets are there in Excel Workbook by default?

a. 2     b. 3         c. 4              d. 5

There are 3 worksheets in a workbook by default.

Answer: b. 3

12. Which keyboard shortcut opens the Go To dialog box?

a. Ctrl + B    b. Ctrl + Shift + B      c. F2            d. F5

Pressing F5 key brings the Goto Dialog box.

Answer: d. F5

13. What is the symbol for dividing?

A ./                       B. %                      C. &                             D. #

Answer: A ./

14. In order to perform a calculation in a spreadsheet, you need to use a:

A. table                  B. formula                         C. field                      D. variable

Answer: B. formula

15. Which function is used to calculate depreciation, rates of return, future values and loan payment amounts?

A. Logical               B. Math & Trigonometry         C. Statistical                 D. Financial

Answer: D. Financial

MS Excel Question Answer MCQ Set – 1

MS Excel Question Answer MCQ Set – 2

MS Excel Question Answer MCQ Set – 3

MS Excel Question Answer MCQ Set – 4

MS Excel Question Answer MCQ Set – 5

MS Excel Question Answer MCQ Set – 6

MS Excel Question Answer MCQ Set – 7

MS Excel Question Answer MCQ Set – 8

MS Excel Question Answer MCQ Set – 9

MS Excel Question Answer MCQ Set – 11

MS Excel Question Answer MCQ Set – 12

Latest Govt Job & Exam Updates:

View Full List ...