MS Excel Question Answer MCQ Set – 9

1. How can you update the values of formula cells if Auto Calculate mode of Excel is disabled?

A) F8            B) F9         C) F10              D) F11

Answer: B) F9

2. Which of the cell pointer indicates that you can fill series?

A) Doctor’s symbol (Big Plus)                              B) small thin plus icon
C) Mouse Pointer with anchor at the tip             D) None of above

Answer: B) small thin plus icon

3. Which of the following you can paste selectively using Paste Special command?

A) Validation         B) Formats     C) Formulas    D) All of above

Answer: D) All of above

4. You can move a sheet from one workbook into new book by

A) From Edit menu choose Move or Copy sheet, mark the Create a ccopy and Click OK
B) From Edit menu choose Move of Copy then choose (Move to end) and click OK
C) From Edit menu choose Move or Copy then select (new book) from To Book list and click OK
D) None of above

Answer: C) From Edit menu choose Move or Copy then select (new book) from To Book list and click OK

5. Which function will you use to enter current time in a woksheet cell?

A) =today()  B) =now()   C) =time()   D) =currentTime()

Answer: B) =now()

6. Which of the following is not true regarding Conditional Formatting?

A) You can add more than one condition to check
B) You can set condition to look for Bold and apply Italics on them.
C) You can apply Font, border and pattern formats that meets the specified conditions
D) You can delete any condition from Conditional Formatting dialog box if it is not requried

Answer: B) You can set condition to look for Bold and apply Italics on them.

7. Which of the following is not What IF analysis tool in Excel?

A) Goal Seek     B) Scenarios     C) Macros      D) None of above

Answer: C) Macros

8. The default font size in Excel worksheet is

A) 10 points     B) 12 points           C) 14 points             D) None of above

Answer: A) 10 points

9. What is the keyboard shortcut (button or buttons to be pressed) for creating a chart from the selected cells?

a. F3               b. F5                       c. F7                       d. F11

Answer: d. F11

10. Excel is a

a. Graphic program  b. None of these c. Word processor  d. A spreadsheet

Answer: A spreadsheet

11. Cell E23 has a date value and you wish to place that date on an invoice prefaced with the text located in B15. What is the command to do that?

a. =B15&E23                              b. =proper(B15)&” “&text(E23,”mmmm dd, yyyy”)
c. B15&” “&E23                         d. =join(B15&E23)

=proper(B15)&” “&text(E23,”mmmm dd, yyyy”) is the correct answer.
=proper() will convert text into proper case. & will join the text. ” ” will insert an empty space. text() function will convert the value in cell into text in given format.
Other options won’t provide desired output.

Answer: b. =proper(B15)&” “&text(E23,”mmmm dd, yyyy”)

12. A quick way to return to a specific area of a worksheet is to type in the _____

a. Name box             b. Formula bar              c. Zoom box          d. None of these

Answer: a. Name box

13. What is the symbol for multiplying?

A. >                        B. /                         C. !                             D. *

Answer: D. *

14. In order to arrange the countries from those with the highest population to those with the lowest, you need to sort on the population field in ……………

A. ascending order                                        B. descending order
C. alphabetical order                                    D. random order

Answer: B. descending order

15. The active cell:

A. is defined by a bold border around the cell. B. Receives the data the user enters.
C. It is the formula bar.                                          D. Only A and B.

Answer: D. Only A and B.

MS Excel Question Answer MCQ Set – 1

MS Excel Question Answer MCQ Set – 2

MS Excel Question Answer MCQ Set – 3

MS Excel Question Answer MCQ Set – 4

MS Excel Question Answer MCQ Set – 5

MS Excel Question Answer MCQ Set – 6

MS Excel Question Answer MCQ Set – 7

MS Excel Question Answer MCQ Set – 8

MS Excel Question Answer MCQ Set – 10

MS Excel Question Answer MCQ Set – 11

MS Excel Question Answer MCQ Set – 12

Latest Govt Job & Exam Updates:

View Full List ...