Chhattisgarh Public Services Commission (CG PSC) Preliminary Examination Held on February 20, 2016 General Studies Paper-I Question Paper With Answer Key

Chhattisgarh Public Services Commission (CG PSC) Preliminary Examination Held on February 20, 2016

General Studies Paper-I

 

1. In which of the following site remnant of three townships have been revealed?

(a)   Mohenjodaro

(b)   Sanghol

(c)   Kali Bangan

(d)   Dhoulavira

(e)   None of these

Answer: (d)

2. Who is the author of Shahjahannama?

(a)   Gulbadan Begum

(b)   Shahjahan

(c)   Abdul Hamid Lahori

(d)   Inayat Khan

(e)   None of these

Answer: (d)

3. Who was the first President of the Muslim League?

(a)   Agha Khan

(b)   Hamid Khan

(c)   Hasan Khan

(d)   MA Zinnah

(e)   None of these

Answer: (a)

4. In which of the following place Akbar was enthroned on getting the information of Humayun’s death?

(a)   Kabul

(b)   Lahore

(c)   Sarhind

(d)   Kalanaur

(e)   None of these

Answer: (d)

5. Who was the first women President of the Indian National Congress?

(a)   Sarojini Naidu

(b)   Sucheta Kriplani

(c)   Rajkumari Amrit Kaur

(d)   Annie Besant

(e)   None of these

Answer: (d)

6. In which year was the first cloth mill established in Bombay?

(a)   1842

(b)   1845

(c)   1850

(d)   1854

(e)   1856

Answer: (d)

7. In which ground of Bombay the proposal was passed for ‘Quit India’ Movement?

(a)   Marine Drive ground

(b)   Kala Ghoda ground

(c)   Chembur ground

(d)   Gwaliya Tank

(e)   None of these

Answer: (d)

8. In which year Jatra Oraon started ‘Tana Bhagat Movement’?

(a)   1919

(b)   1917

(c)   1914

(d)   1922

(e)   None of these

Answer: (c)

9. Who was the first ruler of Ratanpur Kalturi Branch in Raipur?

(a)   Brahmdeo

(b)   Ramchandra

(c)   Mohan Singh

(d)   Ajit Singh

(e)   None of these

Answer: (b)

10. On January 21, 1922 which Satyagraha was organized in Sihava Nagari?

(a)   Individual Movement

(b)   Salt Movement

(c)   Farmer Movement

(d)   Jangal Movement

(e)   None of the above

Answer: (d)

11. Who was main leader of Gattasilli Satyagraha in Chhattisgarh?

(a)   Narayan Rao Meghawale

(b)   Nathuji Jagtap

(c)   Above mentioned both

(d)   Vaman Rao Lakhe

(e)   None of the above

Answer: (c)

12. Match List I with List II.

(a)   A – 4; B – 3; C – 1; D – 2

(b)   A – 4; B – 2; C – 3; D – 1

(c)   A – 4; B – 1; C – 3; D – 2

(d)   A – 4; B – 1; C – 2; D – 3

(e)   A – 4; B – 2; C – 1; D – 3

Answer: (d)

13. In which of the following year Chhattisgarh become a division of the Central Province?

(a)   1860

(b)   1862

(c)   1863

(d)   1865

(e)   None of these

Answer: (e)

14. Revolts at the following places occurred during the Maratha rule in Chhattisgarh :

(1) Dhamdha          (2) Bargarh

(3) Kawardha                   (4) Tarapur

Choose the correct answer.

(a)   1, 2 and 3

(b)   2, 3 and 4

(c)   1, 2 and 4

(d)   1, 3 and 4

(e)   None of these

Answer: (a)

15. Which of the following is correct order of the Himalayan ranges from South to North in the western section?

(a)   The Great Himalaya-Lesser Himalaya Siwalik

(b)   The Siwalik-Lesser Himalaya-Great Himalaya

(c)   The Lesser Himalaya-Great Himalaya-Siwalik

(d)   The Siwalik-Great Himalaya-Lesser Himalaya

(e)   None of the above

Answer: (b)

16. Which of the following phenomenon happens in India when the sun shines vertically over the Tropic of Capricorn?

(a)   High pressure develops over North-West India

(b)   Low pressure develops over North-West India

(c)   No change in pressure occurs over North-West India

(d)   Temperature increases in North-West India

(e)   None of the above

Answer: (a)

17. Which one of the following is the largest linguistic group of India?

(a)   Sino-Tibetan

(b)   Indo-Aryan

(c)   Austro-Asiatic

(d)   Dravidian

(e)   None of these

Answer: (b)

18. Which one of the following States is the largest producer of petroleum in 2013-14?

(a)   Assam

(b)   Gujarat

(c)   Rajasthan

(d)   Andhra Pradesh

(e)   None of these

Answer: (c)

19. Which of the following renewable power resources has highest installed, capacity in the country in 2014?

(a)   Biomass power

(b)   Solar power

(c)   Waste to energy

(d)   Wind power

(e)   None of these

Answer: (d)

20. At present, which country of the following is the largest partner of India in total international trade?

(a)   United Arab Emirates

(b)   Saudi Arabia

(c)   United States of America

(d)   China

(e)   None of the above

Answer: (d)

21. Which of the following National waterways connects Kottapuram with Kollam?

(a)   Ganga-Bhagirathi-Hugli waterways

(b)   Brahmaputra river waterway

(c)   Kerala coastal canal waterway

(d)   Godawari-Krishna basin waterways

(e)   None of the above

Answer: (c)

22. Which of the following is not correct pair of waterfall and area of its location?

(a)   Amritdhara waterfall – Koria

(b)   Satdhara waterfall – Mungeli

(c)   Ranidaraha waterfall – Sukma

(d)   Chitrakoot waterfall – Bastar

(e)   None of the above

Answer: (b)

23. In which of the following groups, the sequence of the districts in descending order of sex ratio as per 2011 Census is correct?

(a)   Dantewada-Rajnandgaon-Kondagaon

(b)   Dantewada-Kondagaon-Rajnandgaon

(c)   Kondagaon-Dantewada-Rajnandgaon

(d)   Rajnandgaon-Kondagaon-Dantewada

(e)   None of the above

Answer: (c)

24. Match the following List I with the List II.

Choose the correctly matched group out of the following:

(a)   A – 2; B – 1; C – 3; D – 4

(b)   A – 1; B – 2; C – 3; D – 4

(c)   A – 3; B – 1; C – 4; D – 2

(d)   A – 4; B – 1; C – 3; D – 4

(e)   None of these

Answer: (c)

25. Out of the following group of districts of Chhattisgarh, districts of which group do not touch the boundaries of other States?

(a)   Surguja, Dhamtari, Janjgir-Champa, Korba

(b)   Durg, Raipur, Dhamtari, Dantewada

(c)   Korba, Raipur, Durg, Surguja

(d)   Dhamtari, Durg, Raipur, Janjgir-Champa

(e)   None of the above

Answer: (c)

26. Match the following List I (Name of Sanctuaries) with the List II (District) :

Choose the correct matched group of districts out of the following :

(a)   A – 1; B – 2; C – 3; D – 4

(b)   A – 3; B – 4; C – 1; D – 2

(c)   A – 3; B – 2; C – 1; D – 4

(d)   A – 4; B – 1; C – 3; D – 2

(e)   None of these

Answer: (b)

27. The Kondagaon is situated on the bank of which river?

(a)   Shabari

(b)   Doodh river

(c)   Narangee

(d)   Indrarati

(e)   None of these

Answer: (c)

28. The hills of Ramgiri are part of these mountain series

(a)   Vindhyachal

(b)   Satpura

(c)   Maikal

(d)   Sahyadri

(e)   None of these

Answer: (a)

29. Judicial review in the Indian Constitution is based on

(a)   due process of law

(b)   procedure established by law

(c)   rule of law

(d)   precedents and conventions

(e)   None of the above

Answer: (b)

30. Article-370 of Indian Constitution is

(a)   a regular provision

(b)   a permanent provision

(c)   a temporary and transitional provision

(d)   an acting provision

(e)   None of the above

Answer: (c)

31. Which of the following is unitary element in Indian Federal System?

(1) Decentralization of Powers

(2) Appointment of Governors

(3) Unequal representation in Rajya Sabha

(4) Judicial Review

(5) All India Services

(a)   1, 3 and 4

(b)   2, 3 and 5

(c)   3, 5 and 4

(d)   2, 4 and 5

(e)   None of these

Answer: (d)

32. On which matter, it is not essential to take advise from Council of Ministers for President?

(a)   Appointment of Ambassadors

(b)   To assent on Bills

(c)   To assent on Bills referred from Governors

(d)   To dissolve Lok Sabha

(e)   To assent on Constitutional Amendment Bill

Answer: (b)

33. Which of the following President has exercised a power which is called ‘Pocket Veto’ in constitutional terminology?

(a)   Dr. Rajendra Prasad

(b)   VV Giri

(c)   Gyani Zail Singh

(d)   Dr. APJ Abdul Kalam

(e)   None of the above

Answer: (c)

34. After resigning minister needs the permission of whom, to give a personal statement in Lok Sabha about his resignation in India?

(a)   Prime Minister

(b)   Speaker

(c)   President

(d)   Supreme Court

(e)   None of these

Answer: (b)

35. Which book is written by Gopal Kavi of Ratanpur (Chhattisgarh)?

(a)   Jaimani Ashwamegh

(b)   Rampratap

(c)   Bhakti Chintamani

(d)   All of the above

(e)   None of the above

Answer: (d)

36. Who are main characters of folk lyric ‘Chandaini’?

(a)   Ranjha-Heer

(b)   Dushyant-Shakuntala

(c)   Lorik-Chanda

(d)   Nal-Damyanti

(e)   None of the above

Answer: (c)

37. Where is the ‘Dhankul Song’ sung?

(a)   Bastar

(b)   Sarguja

(c)   Bilaspur

(d)   Raipur

(e)   None of these

Answer: (b)

38. Who sings the ‘Bans Geet’?

(a)   Dewar

(b)   Basadeva

(c)   Raut

(d)   Bhat

(e)   None of these

Answer: (c)

39. Who celebrate the ‘Matar’ festival?

(a)   Cultivator

(b)   Yadav (Raut)

(c)   Fisherman

(d)   Weaver

(e)   None of these

Answer: (b)

40. What is the meaning of Chhattisgarh riddle?

Kari gay, Kalinder Khay

Duhte jay, Panhate jay

(a)   Kalinder Khana (Eating watermelon)

(b)   Janta (Mill stone)

(c)   Kunwa (Well)

(d)   Gay (Cow)

(e)   None of the above

Answer: (c)

41. What is the meaning of Chhattisgarhi idioms ‘Kariya Achchar, Bhains Barabar’?

(a)   Bhains (Buffalo)

(b)   Machchar (Mosquito)

(c)   Appad (Illiterate)

(d)   Gadaha (Donkey)

(e)   None of the above

Answer: (c)

42. Who is the famus artist of ‘Kabir Gayan’ in Chhattisgarh?

(a)   Teejan Bai

(b)   Bharti Bandhu

(c)   Devadas Banjare

(d)   Mamta Chandrakar

(e)   None of the above

Answer: (b)

43. ‘Pandawani’ Gayan is based on which Granth?

(a)   Shrimad Bhagwat

(b)   Ramayan

(c)   Mahabharat

(d)   Shivpuran

(e)   None of these

Answer: (c)

44. Where is the birth place of ‘Mahaprabhu Vallabhacharya’?

(a)   Shivarinarayan

(b)   Bilaspur

(c)   Ratanpur

(d)   Champaran

(e)   None of these

Answer: (d)

45. Raja Chakradhar Singh is famous for development of which dance?

(a)   Kathak

(b)   Kathakali

(c)   Kaksad

(d)   Karma

(e)   None of these

Answer: (a)

46. Singhanpur of Raigarh district is famous for

(a)   sculpture

(b)   wood craft

(c)   silk craft

(d)   cave paintings

(e)   None of these

Answer: (d)

47. In India per capita net national income (at factor cost) at current prices in the year 2013-14 was

(a)   Rs 73450

(b)   Rs 72580

(c)   Rs 74380

(d)   Rs 71628

(e)   None of these

Answer: (c)

48. Who was the Chairman of 14th Finance Commission?

(a)   Mahaveer Tyagi

(b)   NKP Salve

(c)   Prof. AM Khusaro

(d)   Dr. YV Reddy

(e)   None of these

Answer: (d)

49. The most appropriate measure of a country’s economic growth is

(a)   Per Capita Real Income

(b)   Gross Domestic Product

(c)   Net National Product

(d)   Net Domestic Product

(e)   None of the above

Answer: (a)

50. The share of Income Tax in Gross Domestic Product in the year 2013-14 was

(a)   2.1%

(b)   3.4%

(c)   2.8%

(d)   3.3%

(e)   None of these

Answer: (a)

51. Economic Survey of India is related to

(a)   NITI Ayog

(b)   Reserve Bank of India

(c)   Ministry of Finance

(d)   Finance Commission

(e)   None of the above

Answer: (c)

52. As per RBI Monetary Policy review on September 29, 2015, the bank rate was

(a)   8.75%

(b)   6.75%

(c)   7.75%

(d)   9.75%

(e)   None of these

Answer: (b)

53. If potential difference and current flowing through a wire is increased twice each then electric power

(a)   will remain unaffected

(b)   will increase four times

(c)   will increase two times

(d)   will decrease half

(e)   None of the above

Answer: (a)

54. Which type of image of an object formed by eye lense on retina?

(a)   Erect and Real

(b)   Erect and Virtual

(c)   Inverted and Real

(d)   Inverted and Virtual

(e)   None of the above

Answer: (c)

55. Which of the following is used be dentist to see the image of teeth of patient?

(a)   Concave lense

(b)   Convex lense

(c)   Convex mirror

(d)   Plane mirror

(e)   None of these

Answer: (a)

56. Chemically vermillion is

(a)   calcium carbonate

(b)   potassium nitrate

(c)   potassium sulphide

(d)   mercury (II) sulphide

(e)   None of the above

Answer: (d)

57. Which of the following do not react with water at all?

(a)   Iron

(b)   Lead

(c)   Magnesium

(d)   Aluminium

(e)   None of these

Answer: (a)

58. ‘Joule’ is related to energy in the same way as ‘Pascal’ is related to

(a)   mass

(b)   pressure

(c)   density

(d)   purity

(e)   None of these

Answer: (b)

59. What was the contribution of forest in Chhattisgarh State Gross Domestic Product in the year 2014-15 at 2011-12 constant prices?

(a)   3.44%

(b)   4.33%

(c)   3.02%

(d)   4.15%

(e)   None of these

Answer: (e)

60. What is the percentage of land of irrigated land from reservoirs/canals in Chhattisgarh for the year 2013-14?

(a)   35%

(b)   34.2%

(c)   55.0%

(d)   52.0%

(e)   None of these

Answer: (d)

61. What is the percentage of small and marginal farmers in Chhattisgarh State as per Agricultural Census 2010-11?

(a)   73%

(b)   74%

(c)   76%

(d)   78%

(e)   None of these

Answer: (a)

62. What is the growth rate of agriculture and animal husbandry of Chhattisgarh in year 2014-15 at constant prices unquick estimate?

(a)   4.88%

(b)   1.65%

(c)   1.01%

(d)   2.40%

(e)   None of these

Answer: (e)

63. In which place of Chhattisgarh State Kisan Shopping Mall is established?

(a)   Rajnandgaon Mandi

(b)   Ambikapur Mandi

(c)   Bilaspur Mandi

(d)   Jagadpur Mandi

(e)   None of the above

Answer: (a)

64. In which Five Year Plan ‘Nation Horticulture Mission’ was started Chhattisgarh State?

(a)   12th Five Year Plan

(b)   10th Five Year Plan

(c)   11th Five Year Plan

(d)   9th Five Year Plan

(e)   None of the above

Answer: (c)

65. By which of the following according to Advaita Vedanta, Mukti can be obtained?

(a)   Gyana

(b)   Karma

(c)   Bhakti

(d)   Yoga

(e)   None of these

Answer: (a)

66. Which one of the following is not the part of ‘Ashtanga Yoga’?

(a)   Anusmriti

(b)   Pratyahar

(c)   Dhyana

(d)   Dharana

(e)   None of these

Answer: (a)

67. ‘Samadhi Maran’ is related to which philosophy?

(a)   Buddhist philosophy?

(b)   Jain philosophy

(c)   Yoga philosophy

(d)   Lokayat philosophy

(e)   None of the above

Answer: (b)

68. The famous book ‘Foundation of Indian Culture’ is authorized by

(a)   Rabindranath Tagore

(b)   Shri Aurobindo

(c)   Radhakrishnan

(d)   Bhagwan Das

(e)   None of the above

Answer: (b)

69. Kailash temple of Ellora was constituted by

(a)   Govind II

(b)   Krishna I

(c)   Krishna II

(d)   Krishna III

(e)   None of these

Answer: (b)

70. Where the word ‘Stupa’ has been used for the first time?

(a)   Rigveda

(b)   Jatak Katha

(c)   Artha Shastra

(d)   Astadhyayee

(e)   None of these

Answer: (b)

71. What is not correct about Gram Sabha?

(1) 1/10 Quorum is essential in the meeting of Gram Sabha.

(2) The presence of 1/3 women essential in the meeting of Gram Sabha.

(3) Sarpanch and Panch are responsible for Quorum.

(4) The meeting of Gram Sabha can be adjourned in the absence of Quorum.

(5) Quorum is essential in adjourned meeting.

(6) Budget can be passed in the adjourned meeting where Quorum not present.

(7) Audit report can be passed in the adjourned meeting where Quorum is not  present.

(8) Sarpanch can  be dismissed is Quorum is not present in five subsequent meetings of Gram Sabha.

(a)   1, 2 and 5

(b)   3, 6 and 8

(c)   4, 7 and 8

(d)   5, 6 and 7

(e)   6, 7 and 8

Answer: (e)

72. What is not correct about Gram Panchayat?

(1) The maximum strength is 20 panchs in a Gram Panchayat.

(2) If 15 panchs are elected in Gram Panchayat, then 5 panchs are nominated.

(3) The President of Janpad Panchayat nominates 5 panchs.

(4) If equal votes are found in the election of panch it is decided by lott.

(5) If equal votes are found in the election of panch it is decided by lott.

(6) Nominated members can participate in the meeting and vote.

(a)   1, 4 and 6

(b)   3, 5 and 6

(c)   2, 3 and 6

(d)   4, 5 and 6

(e)   None of these

Answer: (c)

73. Who presides over the meeting of Gram Sabha in Scheduled Areas?

(a)   Sarpanch

(b)   Deputy Sarpanch

(c)   Sarpanch or Deputy Sarpanch

(d)   Scheduled Tribe member present who is elected by Gram Sabha.

(e)   None of the above

Answer: (a)

74. In the last Panchayat Election State Election Commission had decided colour of ballot paper, match it.

(a)   A – 1; B – 3; C – 4; D – 2

(b)   A – 3; B – 4; C – 1; D – 2

(c)   A – 2; B – 4; C – 1; D – 3

(d)   A – 1; B – 2; C – 3; D – 4

(e)   None of these

Answer: (c)

75. Under which Article of the Constitution can the Governor refer any bill for approval of the President?

(a)   Article-166

(b)   Article-200

(c)   Article-239

(d)   Article-240

(e)   None of these

Answer: (b)

76. In the State Secretariate through which of the following every files have to be sent to the Cabinet?

(a)   Department Secretary

(b)   Deputy Secretary

(c)   Under Secretary

(d)   Chief Secretary

(e)   None of the above

Answer: (d)

77. In which State in India Paragaliding World Cup 2015 was held?

(a)   Chhattisgarh

(b)   Maharashtra

(c)   Odisha

(d)   Himachal Pradesh

(e)   None of these

Answer: (d)

78. In which State of India the 7th South-Asian Ragbi Championship will hosted in the year 2016?

(a)   Punjab

(b)   West Bengal

(c)   Jammu-Kashmir

(d)   Karnataka

(e)   None of these

Answer: (c)

79. Which Indian female pistol shooter has won the gold medal at the 8th Asian Airgun Championship?

(a)   Sweta Singh

(b)   Hina Siddhu

(c)   Chhunga Hamar

(d)   Lallakima

(e)   None of the above

Answer: (b)

80. Which country has made Corporate Social Responsibility Act First?

(a)   America

(b)   Russia

(c)   England

(d)   India

(e)   None of these

Answer: (d)

81. In which place the Climate Change Conference was held in the year 2015?

(a)   Paris

(b)   Quata

(c)   Bonn

(d)   Colombo

(e)   None of these

Answer: (a)

82. What is the object of Green Highway Policy?

(a)   Tree plantation

(b)   Poverty alleviation

(c)   To provide health facilities

(d)   To increase the enrolment drop out students

(e)   None of the above

Answer: (a)

83. When the Chhattisgarh State Electric Board was instituted?

(a)   November 15, 2000

(b)   November 15, 2001

(c)   November 15, 2002

(d)   November 15, 2003

(e)   None of the above

Answer: (a)

84. Match the following List I with the List II.

(a)   A – 2; B – 3; C – 1; D – 4

(b)   A – 1; B – 3; C – 4; D – 2

(c)   A – 3; B – 1; C – 2; D – 4

(d)   A – 4; B – 3; C – 1; D – 2

(e)   None of these

Answer: (d)

85. Match the following List I with the List II.

Choose the correct answer from the following :

(a)   A – 1; B – 2; C – 3; D – 4

(b)   A – 2; B – 1; C – 3; D – 4

(c)   A – 3; B – 1; C – 2; D – 4

(d)   A – 3; B – 4; C – 2; D – 1

(e)   None of these

Answer: (d)

86. With which of the following the Nava Anjora Programme is related to?

(a)   Rural Electrification

(b)   Solar Project

(c)   Programme of Blind Child

(d)   Rural Industries

(e)   None of the above

Answer: (e)

87. Which one of the following pairs is not correctly matched ?

         List I (District)                  List II (Minerals)

(a)   Koria                         –        Coal

(b)   Raipur                       –        Diamond

(c)   Raigarh                     –        Iron ore

(d)   Sarguja                      –        Gold

(e)   None of the above

Answer: (d)

88. In which of the following groups of rivers of Chhattisgarh, sequence of rivers in descending order of length is correct?

(a)   Indravati, Sheonath, Rihand, Mand

(b)   Sheonath, Indravati, Mand, Rihand

(c)   Indravati, Sheonath, Mand, Rihand

(d)   Sheonath, Indrvati, Rihand, Mand

(e)   None of the above

Answer: (e)

89. Montreal Protocol is related with

(a)   to protect the ozone layer depletion

(b)   global warming

(c)   acid rain

(d)   photochemical smog

(e)   None of the above

Answer: (a)

90. What was the title of the declaration letter of Rio-20?

(a)   The future we want

(b)   The future we seek

(c)   The future we have

(d)   The future we see

(e)   None of the above

Answer: (a)

91. Which of the following constitute is food chain?

(a)   Grass, wheat and mango

(b)   Grass, goat and human

(c)   Goat, cow and elephant

(d)   Grass, fish and goat

(e)   None of the above

Answer: (e)

92. The most important indoor air pollutant is

(a)   sulphur dioxide

(b)   carbon dioxide

(c)   nitrogen dioxide

(d)   radon gas

(e)   None of these

Answer: (d)

93. Chernobyl accident is related with

(a)   nuclear accident

(b)   earthquake

(c)   flood

(d)   acid rain

(e)   None of these

Answer: (a)

94. Combustion of petrol in automobiles pollute air by producing following metal :

(a)   Mercury

(b)   Cadmium

(c)   Lead

(d)   Carbon Dioxide

(e)   None of these

Answer: (c)

95. In ‘Digital India Week’ organized at Delhi in July, 2015, which State received first position for remarkable work done in the field of Information Technology?

(a)   Himachal Pradesh

(b)   Delhi

(c)   Meghalaya

(d)   Chhattisgarh

(e)   None of these

Answer: (d)

96. ‘Hockey World League Final 2015’ was played in Raipur of Chhattisgarh. How many countries teams including India participated in it?

(a)   5

(b)   6

(c)   7

(d)   8

(e)   None of these

Answer: (d)

97. How many times Chhattisgarh received Krishi Karman Award for best performance in production and productivity of paddy?

(a)   Three times

(b)   Two times

(c)   Four times

(d)   One time

(e)   None of these

Answer: (a)

98. Bhairamgarh Sanctuary is in which district?

(a)   Bijapur

(b)   Dantewada

(c)   Kabirdham

(d)   Jashpur

(e)   None of these

Answer: (a)

99. Which dancer of Chhattisgarh got the first position in Kuchipudi dance in 20th National Youth Festival?

(a)   Anisha Sinha

(b)   Ruchi Krishnan

(c)   Milli Verma

(d)   Aneshwara

(e)   None of these

Answer: (b)

100. Which district has the least interstate boundary in the State?

(a)   Dhamtari

(b)   Raigarh

(c)   Jashpur

(d)   Rajnandgaon

(e)   None of these

Answer: (a)

Latest Govt Job & Exam Updates:

View Full List ...