SIDBI Assistant Manager Examination Held on 24-1-2016 Computer Language Question Paper With Answer Key

SIDBI Assistant Manager Examination Held on 24-1-2016

Computer Language

1. Which of the following is not an output device in a computer organization?

(A)  Printer

(B)  Monitor

(C)  Scanner

(D)  Plotter

(E)  Speaker

Answer: (C)

2. In word processing, the efficient way to move the 3rd paragraph to place it after 5th paragraph is-

(A)  Cut and paste

(B)  Copy and paste

(C)  Delete and copy

(D)  Edit and paste

(E)  Delete and paste

Answer: (A)

3. ISP in internet term stands-

(A)  Intelligent Server Provider

(B)  Instant Service Production

(C)  Information Service Provider

(D)  Information Service Production

(E)  Internet Service Provider

Answer: (E)

4. Which of the following operating systems use command line interface?

(A)  Mac OS X

(B)  LINUX

(C)  Window 7

(D)  Windows XP

(E)  MS DOS

Answer: (E)

5. Which of the following refers to the process of removing a file from a compressed archive ?

(A)  installing

(B)  putting

(C)  extracting

(D)  uninstalling

(E)  realizing

Answer: (D)

6. Devices, such as monitors and printers that are connected to the computer are called –

(A)  Processing devices

(B)  Peripheral devices

(C)  Input devices

(D)  Output devices

(E)  None of these

Answer: (D)

7. What does the acronym DVD stand for ?

(A)  Digital Versatile Diskette

(B)  Digital Visual Diskette

(C)  Digital Versatile Disc

(D)  Digital Visual Disc

(E)  Digital Value Diskette

Answer: (C)

8. Unwanted and unsolicited e-mails are called –

(A)  spurious mail

(B)  spam

(C)  viruses

(D)  warm

(E)  None of these

Answer: (B)

9. HTML used to create web pages, stand for-

(A)  Hyper Text Markup Language

(B)  Hyper Text Machine Language

(C)  Hyper Type Markup Language

(D)  Hyper Type Marking Language

(E)  Hyper Type Machine Language

Answer: (A)

10. In VLSI integrated circuit technology, ,VLSI stands for-

(A)  Very Low Security Information

(B)  Very Large Scale Integration

(C)  Very Low Scale Information

(D)  Very Large Scale Information

(E)  Very Large Scale Information

Answer: (B)

11. The biggest memory size in the following is –

(A)  Kilobyte

(B)  Terabyte

(C)  Megabyte

(D)  Gigabyte

(E)  Petabyte

Answer: (E)

12. HTPS stands for

(A)  Hyper Transfer Protocol Service

(B)  Hypertext Transfer Permission Security

(C)  High Traffic Transfer Protocol Service

(D)  Hypertext Transfer Protocol Service

(E)  Hypertext Traffic Permission Protocol Service

Answer: (D)

13. In ROM, BIOS, the acronym BIOS stands for-

(A)  Basic Input Organization System

(B)  Basic Information Output System

(C)  Basic Input Output System

(D)  Basic Industry Output System

(E)  Basic Intuitive Output System

Answer: (C)

14. Which of the following refers to restarting the system when it is already powered on ?

(A)  A strong boot

(B)  Hibernation

(C)  A warm boot

(D)  Standby mode

(E)  A solid boot

Answer: (E)

15. Which of the following refers to represents one billion bytes ?

(A)  One kilobyte

(B)  One gigabyte

(C)  One terabyte

(D)  One Megabyte

(E)  One byte

Answer: (B)

16. Which of the following forms the first part of a computer URL to access the web resources ?

(A)  location

(B)  user name

(C)  name

(D)  protocol

(E)  address

Answer: (D)

17. Which one of the following is OS software?

(A)  Access 2000

(B)  Word 2000

(C)  Windows 2000

(D)  Excel 2000

(E)  Publisher 2500

Answer: (C)

18. In computer network types, MAN refers to-

(A)  Metropolitan Area Network

(B)  Medium Area Network

(C)  Merge Area Network

(D)  Major Area Network

(E)  Main Area Network

Answer: (A)

19. A trackball mouse, Joystick are examples of ………… in computer parlance.

(A)  Scanners

(B)  Printing devices

(C)  Types of keyboards

(D)  Storing devices

(E)  Multimedia devices

Answer: (E)

20. Usually the e-mail address is in-

(A)  Upper case

(B)  Italics

(C)  Bold

(D)  Middle case

(E)  Lower case

Answer: (E)

Latest Govt Job & Exam Updates:

View Full List ...