GATE Exam 2022 Chemical Engineering (CH) Question Paper With Answer Key

GATE-2022

CH: Chemical Engineering

GA-General Aptitude

Q.1 – Q.5 Carry ONE mark each.

1. Inhaling the smoke from a burning _________ could _________ you quickly.

(A)  tire / tier

(B)  tire / tyre

(C)  tyre / tire

(D)  tyre / tier

Answer: (C)

2. A sphere of radius r cm is packed in a box of cubical shape.

What should be the minimum volume (in cm3) of the box that can enclose the sphere?

(A)  r3/8

(B)  r3

(C)  2r3

(D)  8r3

Answer: (D)

3. Pipes P and Q can fill a storage tank in full with water in 10 and 6 minutes, respectively. Pipe R draws the water out from the storage tank at a rate of 34 litres per minute. P, Q and R operate at a constant rate.

If it takes one hour to completely empty a full storage tank with all the pipes operating simultaneously, what is the capacity of the storage tank (in litres)?

(A)  26.8

(B)  60.0

(C)  120.0

(D)  127.5

Answer: (C)

4. Six persons P, Q, R, S, T and U are sitting around a circular table facing the center not necessarily in the same order. Consider the following statements:

• P sits next to S and T.

• Q sits diametrically opposite to P.

• The shortest distance between S and R is equal to the shortest distance between T and U.

Based on the above statements, Q is a neighbor of

(A)  U and S

(B)  R and T

(C)  R and U

(D)  P and S

Answer: (C)

5. A building has several rooms and doors as shown in the top view of the building given below. The doors are closed initially.

What is the minimum number of doors that need to be opened in order to go from the point P to the point Q?

(A)  4

(B)  3

(C)  2

(D)  1

Answer: (C)

Q.6 – Q. 10 Carry TWO marks each.

6. Rice, a versatile and inexpensive source of carbohydrate, is a critical component of diet worldwide. Climate change, causing extreme weather, poses a threat to sustained availability of rice. Scientists are working on developing Green Super Rice (GSR), which is resilient under extreme weather conditions yet gives higher yields sustainably.

Which one of the following is the CORRECT logical inference based on the information given in the above passage?

(A)  GSR is an alternative to regular rice, but it grows only in an extreme weather

(B)  GSR may be used in future in response to adverse effects of climate change

(C)  GSR grows in an extreme weather, but the quantity of produce is lesser than regular rice

(D)  Regular rice will continue to provide good yields even in extreme weather

Answer: (B)

7. A game consists of spinning an arrow around a stationary disk as shown below. When the arrow comes to rest, there are eight equally likely outcomes. It could come to rest in any one of the sectors numbered 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 or 8 as shown. Two such disks are used in a game where their arrows are independently spun. What is the probability that the sum of the numbers on the resulting sectors upon spinning the two disks is equal to 8 after the arrows come to rest?

(A)  1/16

(B)  5/64

(C)  3/32

(D)  7/64

Answer: (D)

8. Consider the following inequalities.

(i) 3p − q< 4

(ii) 3q − p< 12

Which one of the following expressions below satisfies the above two in equalities?

(A)  p + q < 8

(B)  p + q = 8

(C)  8 ≤ p + q < 16

(D)  p + q ≥ 16

Answer: (A)

9. Given below are three statements and four conclusions drawn based on the statements.

Statement 1: Some engineers are writers.

Statement 2: No writer is an actor.

Statement 3: All actors are engineers.

Conclusion I: Some writers are engineers.

Conclusion II: All engineers are actors.

Conclusion III: No actor is a writer.

Conclusion IV: Some actors are writers.

Which one of the following options can be logically inferred?

(A)  Only conclusion I is correct

(B)  Only conclusion II and conclusion III are correct

(C)  Only conclusion I and conclusion III are correct

(D)  Either conclusion III or conclusion IV is correct

Answer: (C)

10. Which one of the following sets of pieces can be assembled to form a square with a single round hole near the center? Pieces cannot overlap.

Answer: (C)

Chemical Engineering

Q.11 – Q.35 Carry ONE mark Each

11. The value of (1 + i)12, where i = √−1, is

(A)  −64i

(B)  64i

(C)  64

(D)  −64

Answer: (D)

12. Given matrix  the ordered pair (x, y) for which det(A) = 0 is

(A) (1,1)

(B) (1,2)

(C) (2,2)

(D) (2,1)

Answer: (B)

13. Let f(x) = e|x|, where x is real. The value of  at x = −1 is

(A)  −e

(B)  e

(C)  1/e

(D)  −1/e

Answer: (C)

14. The value of the real variable x ≥ 0, which maximizes the function f(x) = xe ex is

(A)  e

(B)  0

(C)  1/e

(D)  1

Answer: (A)

15. For a single component system at vapor-liquid equilibrium, the extensive variables A, V, S and N denote the Helmholtz free energy, volume, entropy, and number of moles, respectively, in a given phase. If superscripts (v) and (l) denote the vapor and liquid phase, respectively, the relation that is NOT CORRECT is

Answer: (D)

16. Consider turbulent flow in a pipe under isothermal conditions. Let r denote the radial coordinate and z denote the axial flow direction. On moving away from the wall towards the center of the pipe, the rz-component of the Reynolds stress

(A) Increases and then decreases

(B) Decreases and then increases

(C) Remains unchanged

(D) Only increases

Answer: (A)

17. Consider two stationary spherical pure water droplets of diameters d1 and 2d1. CO2 diffuses into the droplets from the surroundings. If the rate of diffusion of CO2 into the smaller droplet is W1mol s1, the rate of diffusion of CO2 into the larger droplet is

(A)  2W1

(B)  4W1

(C)  W1

(D)  0.5W1

Answer: (A)

18. In soap manufacturing, the triglycerides present in oils and fats are hydrolyzed to mainly produce

(A) Fatty acids and glycerol

(B) Glycerol only

(C) Fatty acids only

(D) Glycerol and paraffins

Answer: (A)

19. The chemical formula of Glauber’s salt, used in the Kraft process, is

(A) Na2CO3.10H2O

(B) Na2S2O4.2H2O

(C) Na2HPO4.2H2O

(D) Na2SO4.10H2O

Answer: (D)

20. Catalytic reforming is commonly used in the petroleum industry to improve fuel quality. The undesirable reaction in the catalytic reforming of naphtha is

(A) Hydrocracking of paraffins

(B) Dehydrogenation of naphthenes

(C) Isomerization of naphthenes

(D) Cyclization of paraffins

Answer: (A)

21. A control system on the jacket side of a reactor is shown in the figure. Pressurized water flows through the jacket to cool the reactor. The heated water flashes in the boiler. The exothermic reaction heat thus generates steam. Fresh boiler feed water (BFW) is added to make-up for the loss of water as steam. Assume that all control valves are air-to-open. The controller action, ‘direct’ or ‘reverse’, is defined with respect to the controller. Select the option that correctly specifies the action of the controllers.

(A) PC: Reverse, LC: Direct, TC: Reverse

(B) PC: Direct, LC: Reverse, TC: Direct

(C) PC: Direct, LC: Reverse, TC: Reverse

(D) PC: Reverse, LC: Direct, TC: Direct

Answer: (C)

22. Liquid flowing through a heat exchanger (HX) is heated. A bypass stream is provided to control the temperature of the heated exit stream. From the given plumbing options, the one that provides the most effective temperature control for large disturbances while avoiding vaporization in the heat exchanger is

Answer: (C)

23. The appropriate feed forward compensator, Gff, in the shown block diagram is

Answer: (A)

24. Choose the option that correctly pairs the given measurement devices with the quantities they measure.

(A) I-E II-C III-D IV-B V-A

(B) I-C II-D III-A IV-B V-C

(C) I-C II-D III-E IV-A V-D

(D) I-D II-C III-A IV-E V-C

Answer: (B)

25. A simple distillation column is designed to separate an ideal binary mixture to specified distillate and bottoms purities at a given column pressure. If RRmin is the minimum reflux ratio for this separation, select the statement that is NOT CORRECT with regard to the variation in the total annualized cost (TAC) of the column with reflux ratio (RR).

(A) TAC has a minimum with respect to RR

(B) The sharpest rise in TAC occurs as RR approaches RRmin from above

(C) The sharpest decrease in TAC occurs as RR approaches RRmin from above

(D) TAC increases with RR for RR >>RRmin

Answer: (C)

26. The reaction A → B is carried out isothermally on a porous catalyst. The intrinsic reaction rate is kCA2, where k is the rate constant and CA is the concentration of A. If the reaction is strongly pore-diffusion controlled, the observed order of the reaction is

(A)  1

(B)  2

(C)  3/2

(D)  √2

Answer: (C)

27. In an enzymatic reaction, an inhibitor (I) competes with the substrate (S) to bind with the enzyme (E), thereby reducing the rate of product (P) formation. The competitive inhibition follows the reaction mechanism shown below. Let [S] and [I] be the concentration of S and I, respectively, and rs be the rate of consumption of S. Assuming pseudo-steady state, the correct plot of  is

Answer: (A)

28. The area of a circular field is 25 m2. The radius, r, is to be determined using the Newton-Raphson iterative method. For an initial guess of r = 2.500 m, the revised estimate of r after one iteration is ___________ m (rounded off to three decimal

places).

Answer: (2.830 to 2.850)

29. 5 moles of liquid benzene, 8 moles of liquid toluene and 7 moles of liquid xylene are mixed at 25 °C and 1 bar. Assuming the formation of an ideal solution and using the universal gas constant R = 8.314 J mol1 K1, the total entropy change is _______ J K1 (rounded off to one decimal place).

Answer: (178.7 to 180.7)

30. A perfectly insulated double pipe heat exchanger is operating at steady state. Saturated steam enters the inner pipe at 100 °C and leaves as saturated water at 100 °C. Cooling water enters the outer pipe at 75 °C and exits at 95 °C. The overall heat transfer coefficient is 1 kW m2 K1 and the heat transfer area is 1 m2. The average specific heat capacity of water at constant pressure is 4.2 kJ kg1 K1. The required cooling water flow rate is ________ kg s1 (rounded off to two decimal places).

Answer: (0.14 to 0.15)

31. Consider steady-state diffusion in a binary A-B liquid at constant temperature and pressure. The mole-fraction of A at two different locations is 0.8 and 0.1. Let NA1 be the diffusive flux of A calculated assuming B to be non-diffusing, and NA2 be the diffusive flux of A calculated assuming equimolar counter-diffusion. The quantity  is ______ (rounded off to one decimal place).

Answer: (53.0 to 54.0)

32. Consider interphase mass transfer of a species S between two immiscible liquids A and B. The interfacial mass transfer coefficient of S in liquid A is twice of that in liquid B. The equilibrium distribution of S between the liquids is given by ySA = 0.5ySB, where ySA and ySB are the mole-fractions of S in A and B, respectively. The bulk phase mole-fraction of S in A and B is 0.10 and 0.02, respectively. If the steady-state flux of S is estimated to be 10 kmol h−1 m−2, the mass transfer coefficient of S in A is ________ kmol h−1 m−2 (rounded off to one decimal place).

Answer: (221.0 to 223.0)

33. A wet solid containing 20% (w/w) moisture (based on mass of bone-dry solid) is dried in a tray-dryer. The critical moisture content of the solid is 10% (w/w). The drying rate (kg m2 s1) is constant for the first 4 hours, and then decreases linearly to half the initial value in the next 1 hour. At the end of 5 hours of drying, the percentage moisture content of the solid is _______% (w/w) (rounded off to one decimal place).

Answer: (8.0 to 8.4)

34. A process described by the transfer function  is forced by a unit step input at time t = 0. The output value immediately after the step input (at t = 0+) is ________ (rounded off to the nearest integer).

Answer: (2 to 2)

35. A compressor with a life of 10 years costs Rs 10 lakhs. Its yearly operating cost is Rs 0.5 lakh. If the annual compound interest rate is 8%, the amount needed at present to fund perpetual operation of the compressor is Rs ______ lakhs (rounded to first decimal place).

Answer: (24.7 to 25.1)

Q.36 – Q.65 Carry TWO marks Each

36. The partial differential equation

where, t ≥ 0 and x∈ [0,1], is subjected to the following initial and boundary conditions:

The value of t at which  is

(A)  1

(B)  e

(C)  π

(D)  1/e

Answer: (A)

37. N moles of an ideal gas undergo a two-step process as shown in the figure. Let P, V and T denote the pressure, volume and temperature of the gas, respectively. The gas, initially at state-1 (P1, V1, T1), undergoes an isochoric (constant volume) process to reach state-A, and then undergoes an isobaric (constant pressure) expansion to reach state-2 (P2, V2, T2). For an ideal gas, CP – CV = NR, where CP and CV are the heat capacities at constant pressure and constant volume, respectively, and assumed to be temperature independent. The heat gained by the gas in the two-step process is given by

(A)  P2(V2 – V1) + CV (T2 – T1)

(B)  P2(V2 – V1) + CP (T2 – T1)

(C)  CP(T2 – T1) + CV (T2 – T1)

(D)  P2V2 – P1V1

Answer: (A)

38. A horizontal cylindrical water jet of diameter D1 = 2 cm strikes a vertical solid plate with a hole of diameter D2 = 1 cm, as shown in the figure. A part of the jet passes through the hole and the rest is deflected along the plate. The density of water is 1000 kg m3. If the speed of the jet is 20 m s1, the magnitude of the horizontal force, in N, required to hold the plate stationary is

(A)  30 π

(B)  10 π

(C)  20 π

(D)  5 π

Answer: (A)

39. Consider a horizontal rod of radius a R (a< 1) in a stationary pipe of radius R. The rod is pulled coaxially at a constant velocity V as shown in the figure. The annular region is filled with a Newtonian incompressible fluid of viscosity μ. The steady state fully developed axial velocity profile in the fluid is given by  where r is the radial coordinate. Ignoring end effects, the magnitude of the pulling force per unit rod length is

Answer: (B)

40. Consider a bare long copper wire of 1 mm diameter. Its surface temperature is Ts and the ambient temperature is Ta (Ts>Ta). The wire is to be coated with a 2 mm thick insulation. The convective heat transfer coefficient is 20 W m2 K1. Assume that Ts and Ta remain unchanged. To reduce heat loss from the wire, the maximum allowed thermal conductivity of the insulating material, in W m1 K1, rounded off to two decimal places, is

(A)  0.02

(B)  0.04

(C)  0.10

(D)  0.01

Answer: (A)

41. Two large parallel planar walls are maintained at 1000 K and 500 K. Parallel radiation shields are to be installed between the two walls. Assume that the emissivities of the walls and the shields are equal. If the melting temperature of the shields is 900 K, the maximum number of shield(s) that can be installed between the walls is (are)

(A)  1

(B)  0

(C)  2

(D)  3

Answer: (A)

42. Saturated steam condenses on a vertical plate maintained at a constant wall temperature. If x is the vertical distance from the top edge of the plate, then the local heat transfer coefficient h(x) ∝Γ(x)1/3, where Γ(x) is the local mass flow rate of the condensate per unit plate width. The ratio of the average heat transfer coefficient over the entire plate to the heat transfer coefficient at the bottom of the plate is

(A)  4

(B)  4/3

(C)  3/4

(D)  3

Answer: (B)

43. Match the product in Group-1 with the manufacturing process in Group-2. The correct combination is

(A) P-III, Q-I, R-IV, S-II

(B) P-IV, Q-I, R-II, S-III

(C) P-III, Q-IV, R-I, S-II

(D) P-I, Q-IV, R-II, S-III

Answer: (C)

44. The directional derivative of f(x, y, z) = 4x2 + 2y2 + z2 at the point (1,1,1) in the direction of the vector  is _______ (rounded off to two decimal places).

Answer: (4.20 to 4.30)

45. Consider a sphere of radius 4, centered at the origin, with outward unit normal  on its surface S. The value of the surface integral  is _______ (rounded off to one decimal place).

Answer: (191.9 to 192.1)

46. The equation  with the initial condition y(x = 0) = 1 is to be solved using a predictor-corrector approach. Use a predictor based on the implicit Euler’s method and a corrector based on the trapezoidal rule of integration, each with a full-step size of 0.5. Considering only positive values of y, the value of y at x = 0.5 is ______ (rounded off to three decimal places).

Answer: (0.860 to 0.880)

47. A substance at 4 °C has a thermal expansion coefficient  an isothermal compressibility,  and a molar volume v = 8 × 106 m3 mol1. If s is the molar entropy, then at 4 °C, the quantity  evaluated for the substance is __________ J mol1 K1 (rounded off to the nearest integer).

Answer: (0 to 0)

48. The molar excess Gibbs free energy (gE) of a liquid mixture of A and B is given by

where xA and xB are the mole fraction of A and B, respectively, the universal gas constant, R = 8.314 J K−1 mol−1, T is the temperature in K, and C1, C2 are temperature-dependent parameters. At 300 K, C1 = 0.45 and C2 = −0.018. If γA and γB are the activity coefficients of A and B, respectively, the value of  at 300 K and 1 bar is ______ (rounded off to the nearest integer).

Answer: (0 to 0)

49. For a pure substance, the following data at saturated conditions are given:

Assume that the vapor phase behaves ideally, the molar volume of the liquid is negligible, and the latent heat of vaporization is constant over the given temperature range. The universal gas constant, R = 8.314 J K1 mol1. From the above data, the estimated latent heat of vaporization at 360 K is _______ kJ/mol (rounded off to one decimal place).

Answer: (36.3 to 38.3)

50. Consider the process flow sheet in the figure. An irreversible liquid-phase reaction A → B (reaction rate –rA = 164 xA kmol m3 h1) occurs in a 1 m3 continuous stirred tank reactor (CSTR), where xA is the mole fraction of A. A small amount of inert,I, is added to the reactor. The reactor effluent is separated in a perfect splitter to recover pure B product down the bottoms and a B-free distillate. A fraction of the distillate is purged and the rest is recycled back to the reactor. At a particular steady state, the product rate is 100 kmol h1, the recycle rate is 200 kmol h1 and the purge rate is 10 kmol h1. Given the above information, the inert feed rate into the process is ____________ kmol h1 (rounded off to two decimal places).

Answer: (0.95 to 1.05)

51. Two reservoirs located at the same altitude are connected by a straight horizontal pipe of length 120 m and inner diameter 0.5 m, as shown in the figure. A pump transfers the liquid of density 800 kg m3 at a flow rate of 1 m3 s1 from Reservoir-1 to Reservoir-2. The liquid levels in Reservoir-1 and Reservoir-2 are 2 m and 10 m, respectively. Assume that the reservoirs’ cross-section areas are large enough to neglect the liquid velocity at the top of the reservoirs. All minor losses can be ignored. The acceleration due to gravity is 9.8 ms2. If the friction factor for the pipe-flow is 0.01, the required power of the pump is _______ kW (rounded off to one decimal place). 

Answer: (87.0 to 88.0 OR 161.7 to 163.2)

52. A venturi meter (venturi coefficient, Cv = 0.98) is connected to a pipe of inner diameter 50 mm. Water (density 1000 kg m3) is flowing through the pipe. The pressure-drop measured across the venturi meter is 50 kPa. If the venturi throat diameter is 20 mm, the estimated flow rate of water is ______ ×103 m3 s1 (rounded off to two decimal places).

Answer: (3.10 to 3.17)

53. In a constant-rate cake filtration operation, the collected filtrate volumes are 120 m3 and 240 m3 at 1 min and 2 min, respectively. Assume the cake resistance to be constant and the filter medium resistance to be negligible. If the pressure-drop across the cake is 10 kPa at 1 min, its value at 2 min is _________ kPa (rounded off to the nearest integer).

Answer: (20 to 20)

54. A cylindrical fin of diameter 24 mm is attached horizontally to a vertical planar wall. The heat transfer rate from the fin to the surrounding air is 60% of the heat transfer rate if the entire fin were at the wall temperature. If the fin effectiveness is 10, its length is ________ mm (rounded off to the nearest integer).

Answer: (94 to 94)

55. A single-effect evaporator with a heat transfer area of 70 m2 concentrates a salt solution using steam. The salt solution feed rate and temperature are 10000 kg h1 and 40 °C, respectively. The saturated steam feed rate and temperature are 7500 kg h1 and 150 °C, respectively. The boiling temperature of the solution in the evaporator is 80 °C. The average specific heat of the solution is 0.8 kcal kg1 K1.The latent heat of vaporization is 500 kcal kg1. If the steam-economy is 0.8, the overall heat transfer coefficient is ________ kcal h1 m2 K1 (rounded off to the nearest integer).

Answer: (675 to 680)

56. An equimolar binary mixture is to be separated in a simple tray-distillation column. The feed rate is 50 kmol min1. The mole fractions of the more volatile component in the top and bottom products are 0.90 and 0.01, respectively. The feed as well as the reflux stream are saturated liquids. On application of the McCabe-Thiele method, the operating line for the stripping section is obtained as

y = 1.5x – 0.005

where y and x are the mole fractions of the more volatile component in the vapour and liquid phases, respectively. The reflux ratio is _______ (rounded off to two decimal places).

Answer: (0.61 to 0.65)

57. The dry-bulb temperature of air in a room is 30 °C. The Antoine equation for water is given as

where T is the temperature in K and Psat is the saturation vapor pressure in bar. The latent heat of vaporization of water is 2000 kJ kg1, the humid heat is 1.0 kJ kg1 K1, and the molecular weights of air and water are 28 kg kmol-1 and 18 kg kmol1, respectively. If the absolute humidity of air is Y’ kg moisture per kg dry air, then for a wet-bulb depression of 9°C, 1000 × Y’ = ________ (rounded off to one decimal place).

Answer: (10.0 to 12.0)

58. In the block diagram shown in the figure, the transfer function  with K > 0 and τ > 0. The maximum value of K below which the system remains stable is __________ (rounded off to two decimal places).

Answer: (0.70 to 0.72)

59. Consider the tank level control system shown in the figure, where the cross-section area of the tank is A. Assume perfect flow controllers (FC). The level controller(LC) is proportional-integral (PI). For an integral time, τI, the level controller gain,KC, is tuned for critical damping. The value of  is ________ (rounded off to the nearest integer).

Answer: (-4 to -4 OR 4 to 4)

60. Consider a single-input-single-output (SISO) system with the transfer function

where the time constants are in minutes. The system is forced by a unit step input at time t = 0. The time at which the output response reaches the maximum is ________ minutes (rounded off to two decimal places).

Answer: (0.54 to 0.56)

61. Information for a proposed greenfield project is provided in the table. The discounted cash flow for the fourth year is Rs _______ crores (rounded off to one decimal place).

Answer: (52.0 to 54.0)

62. Consider the process in the figure. The liquid phase elementary reactions

occur in the continuous stirred tank reactor (CSTR), where xj is the mole fraction of the 𝑗th component (j = A, B, P, S) in the CSTR. It is given that k2 = k3. All process feed, process exit and recycle streams are pure. At steady state, the net generation rate of the undesired product, S, in the CSTR is zero. As q = xA/xB is varied at constant reactor temperature, the reactor volume is adjusted to maintain a constant single-pass conversion of B. For a fixed product rate and 90%conversion of B in the reactor, the value of q that minimizes the sum of the molar flow rates of the A and S recycle streams is ________ (round off to one decimal place).

Answer: (3 to 3)

63. An elementary irreversible liquid-phase reaction, 2A → B, is carried out under isothermal conditions in a 1 m3 ideal plug flow reactor (PFR) as shown in the figure. The volumetric flow rate of fresh A, v1 = 10 m3 h−1, and its concentration CA1 = 2 kmol m−3. For a recycle ratio R =0 , the conversion of A at location 2 with respect to the fresh feed (location 1) is 50%. For R → ∞, the corresponding conversion of A is _________% (rounded off to one decimal place).

Answer: (38.0 to 38.5)

64. An elementary irreversible gas-phase reaction, A → B + C, is carried out at fixed temperature and pressure in two separate ideal reactors: (i) a 10 m3 plug flow reactor (PFR), (ii) a 10 m3 continuous-stirred tank reactor (CSTR). If pure A is fed at 5 m3 h−1 to the PFR operating at 400 K, the conversion is 80%. If a mixture of 50 mol% of A and 50 mol% of an inert is fed at 5 m3 h−1 to the CSTR operating at 425 K, the conversion is 80%. The universal gas constant R = 8.314 J mol−1 K−1. Assuming the Arrhenius rate law, the estimated activation energy is__________kJ mol−1 (rounded off to one decimal place).

Answer: (47.0 to 49.0)

65. An elementary irreversible liquid-phase reaction,  where the rate constant k = 2 L mol1 min1, takes place in an isothermal non-ideal reactor. The E-curve in a tracer experiment is shown in the figure. Pure P (2 mol L1) is fed to the reactor. Using the segregated model, the percentage conversion of P at the exit of the reactor is __________% (rounded off to the nearest integer).

Answer: (50 to 50)

Latest Govt Job & Exam Updates:

View Full List ...