MS Excel Question Answer MCQ Set – 1

1. You can use the formula pallette to
A) format cells containing numbers
B) create and edit formula containing functions
C) enter assumptions data           D) copy a range of cells

Answer: B) create and edit formula containing functions

2. Where can you change automatic or manual calculation mode in Excel?
A) Double CAL indicator on status bar
B) Go to Tools >> Options >> Calculation and mark the corresponding radio button
C) Both of above            D) None of above

Answer: B) Go to Tools >> Options >> Calculation and mark the corresponding radio button

3. You can auto fit the width of column by

A) double clicking on the column name on column header
B) Double click on the cell pointer in worksheet
C) Double clicking on column right border on column header
D) Double clicking on the column left border of column header

Answer: C) Double clicking on column right border on column header

4. Edit >> Delete command

A) Deletes the content of a cell           B) Deletes Formats of cell
C) Deletes the comment of cell           D) Deletes selected cells

Answer: D) Deletes selected cells

5. percentage in Excel?

A) 10             B) 100                       C) 300                          D) 500

Answer: D) 500

6. Merge cells option can be applied from

A) Format Cells dialog box Alignment Tab    B) Formatting toolbar
C) Both of above                                            D) None of above

Answer: A) Format Cells dialog box Alignment Tab

7. Which of the following is invalid regarding the Protection in Excel?

A) Protect Sheet                      B) Protect Workbook  C) Protect Workspace             D) All of above are valid

Answer: C) Protect Workspace

8. By default the cell pointer moves down when you press Enter. From where can you change this setting?

A) Tools >> Options >> View tab           B) Tools >> Options >> Calculation tab
C) Tools >> Options >> Edit tab             D) Tools >> Options >> Transition tab

Answer:   C) Tools >> Options >> Edit tab

9. Which of the following is not an option in the spelling dialog box?

a. Edit                  b. Ignore           c. Ignore all                  d. Change

Answer: a. Edit

10. What Pivot Table toolbar button updates the data in a Pivot Table or Pivot Chart report if the source data chas changed

a. Format Report            b. Pivot Table          c. Refresh Data    d. Show Detail

Answer: c. Refresh Data

11. When integrating Word and Excel, Word is usually the

a.Server  b. Client      c. Source       d. None of these

Explanation:
When integrating Word and Excel, Word is usually the client because Excel serves the data and word uses these data in document. A consumer of service is client and producer of service is server.

Answer: b. Client

12. Which of the following component displays the contents of active cell?

a.Name box  b. Formula bar  c. Menu bar  d. Status bar

Formula bar displays the contents of active cell.

Answer: b. Formula bar

13. The box on the chart that contains the name of each individual record is called the ________.

A. cell                    B. title                 C. axis                        D. legend

Answer: D. legend

14. B7:B9 indicates:

A. Cells B7 and cell B9 only.                  B. Cells B7 through B9.
C. Cell B8 only.                                        D. None of the above.

Answer: B. Cells B7 through B9.

15. The first cell in EXCEL worksheet is labeled as

A. AA                     B. A1                  C. Aa                            D. A0

Answer: B. A1

 

MS Excel Question Answer MCQ Set – 2

MS Excel Question Answer MCQ Set – 3

MS Excel Question Answer MCQ Set – 4

MS Excel Question Answer MCQ Set – 5

MS Excel Question Answer MCQ Set – 6

MS Excel Question Answer MCQ Set – 7

MS Excel Question Answer MCQ Set – 8

MS Excel Question Answer MCQ Set – 9

MS Excel Question Answer MCQ Set – 10

MS Excel Question Answer MCQ Set – 11

MS Excel Question Answer MCQ Set – 12

Latest Govt Job & Exam Updates:

View Full List ...