MS Excel Question Answer MCQ Set – 11

1. Which language is used to create macros in Excel?

A. Visual Basic                        B. C                          C. Visual C++                 D. Java

Answer: A. Visual Basic

2. How many worksheets can a workbook have?

A. 3                                       B. 8                              C. 255                     D. none of above

Answer: D. none of above

3. Which setting you must modify to print a worksheet using letterhead?

A. Paper                        B. Margin                       C. Layout              D. Orientation

Answer: B. Margin

4. The spelling dialog box can be involved by choosing spelling from ________ menu.

A. insert                       B. file                              C. tools                 D. view

Answer: A. insert

5. To record a sequence of keystrokes and mouse actions to play back later we use:

A. Media player         B. Sound Recorder       C. Calculator       D. Macro Recorder

Answer: D. Macro Recorder

6. Which Chart can be created in Excel?

A. Area           B. Line               C. Pie                   D. All of the above

Answer: A. Area

7. How do you display current date and time in MS Excel?

A. date ()                 B. Today ()                  C. now ()           D. time ()

Answer: C. now ()

8. How do you wrap the text in a cell?

A. Format, cells, font                                   B. Format, cells, protection
C. format, cells, number                             D. Format, cells, alignment

Answer: D. Format, cells, alignment

9. What is the short cut key to highlight the entire column?

A. Ctrl+C    B. Ctrl+Enter   C. Ctrl+Page Up   D. Ctrl+Space Bar

Answer: D. Ctrl+Space Bar

10. Excel displays the current cell address in the ……….

A. Formula bar       B. Status Bar           C. Name Box       D. Title Bar

Answer: C. Name Box

11. An Excel Workbook is a collection of …….

A. Workbooks     B. Worksheets       C. Charts                 D. Worksheets and Charts

Answer: D. Worksheets and Charts

12. MS-EXCEL is based on ……….?

A. WINDOWS        B. DOS          C. UNIX          D. OS/2

Answer: A. WINDOWS

13. To select an entire column in MS-EXCEL, press?

A. CTRL + C    B. CTRL + Arrow key      C. CTRL + S  D. None of the above

Answer: D. None of the above

14. Which function is not available in the Consolidate dialog box?

A. Pmt                  B. Average          C. Max               D. Sum

Answer: A. Pmt

15. Microsoft Excel is a powerful………..

A. Word processing package                     B. Spreadsheet package
C. Communication S/W Package              D. DBMS package

Answer: B. Spreadsheet package

MS Excel Question Answer MCQ Set – 1

MS Excel Question Answer MCQ Set – 2

MS Excel Question Answer MCQ Set – 3

MS Excel Question Answer MCQ Set – 4

MS Excel Question Answer MCQ Set – 5

MS Excel Question Answer MCQ Set – 6

MS Excel Question Answer MCQ Set – 7

MS Excel Question Answer MCQ Set – 8

MS Excel Question Answer MCQ Set – 9

MS Excel Question Answer MCQ Set – 10

MS Excel Question Answer MCQ Set – 12

Latest Govt Job & Exam Updates:

View Full List ...